W związku z rozpoczęciem stosowania z dniem 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. dalej: „RODO”, poniżej przedstawiamy informacje i zasady przetwarzania Twoich danych osobowych. Administratorem podanych przez Ciebie danych osobowych jest Oriflame Poland spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-675) przy ul. Wołoskiej 22
Sponsor Oriflame
Nr sponsora - wpisz 1959750
Zapisz się do zespołu Time to success - do ORIFLAME
Konieczny warunek
Wymagamy ukończenia 16 roku życia oraz zgody rodziców - System Cię odrzuci i zablokuje wpisując wcześniejszy rocznik. Nie wpisuj błędnych danych. To fałszerstwo.
Shop Online https://pl.oriflame.com/?store=1959750
E- Katalog Online bez rejestracji https://pl.oriflame.com/products/digital-catalogue-current?p=201906&store=1959750
Witaminy
Rozróżniamy dwa rodzaje witamin:
1. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A, D, E i K), które znajdują się orzechach,
olejach roślinnych, zielonych warzywach, rybach oraz produktach zwierzęcych i są magazynowane w wątrobie.
Duże ilości witaminy A są wykorzystywane w leczeniu zaburzeń dermatologicznych, ale mogą też być
toksyczne. Zestawy Multiwitaminy i minerały nie zawierają witaminy K, ponieważ wiele osób przyjmuje leki
przeciwzakrzepowe, a suplementacja witaminą K może wpływać negatywnie na przyswajanie tych leków.
Witamina A
Witamina A poprawia stan skóry, oczu i wzrok. Poza tym ma duże znaczenie dla układu odpornościowego oraz
zapewnia prawidłowe tempo wzrostu. Witamina A jest zawarta w zielonych warzywach liściastych, marchwi,
suszonych morelach, produktach mlecznych, jajach i rybach.
Witamina D
Witamina D zwiększa wchłanianie wapnia z pokarmów i jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania
układu odpornościowego, prawidłowej reakcji organizmu na stany zapalne i prawidłowych czynności mięśni.
Najważniejszym źródłem witaminy D są promienie słoneczne. Powszechnie uważa się, że 30-minutowy spacer
w południe słonecznego dnia jest dla zdrowia tak korzystny, jak wypicie dziesięciu szklanek mleka. Ryby oleiste,
żółtko jaj oraz żywność wzbogacona to produkty spożywcze, które dostarczają organizmowi witaminy D. Jej
niedobór może prowadzić do ubytków kostnych, np. rozmiękania kości lub krzywicy.
Witamina E
Witamina E to przeciwutleniacz, który chroni komórki ciała przed działaniem wolnych rodników. Pełni ona tę
funkcję razem z witaminą C. Do najważniejszych źródeł witaminy E należą orzechy, migdały, fasola, jaja, zielone
warzywa liściaste, oleje warzywne oraz różne rodzaje płatków śniadaniowych.
Witamina K
Witamina K pełni ważną rolę w procesie krzepnięcia krwi i mineralizacji kości. Pozyskujemy ją nie tylko
z pożywienia – jest także wytwarzana przez florę w jelicie cienkim. Dobrym źródłem witaminy K są
ciemnozielone warzywa liściaste, jak szpinak, brokuły, brukselka oraz wątróbka i niektóre oleje roślinne
(np. rzepakowy i sojowy).
2. Witaminy rozpuszczalne w wodzie (B i C) wchodzą w skład owoców, warzyw i pełnych
ziaren zbóż. Witaminy te są transportowane w organizmie przez wodę, w związku z czym nie akumulują się,
a ich nadmiar jest usuwany z organizmu z moczem. Warzywa zawierające witaminy B i C należy spożywać
codziennie. Jako że witaminy rozpuszczalne w wodzie są niszczone w procesie gotowania żywności, wskazane
jest spożywanie surowych warzyw i owoców.
Witaminy B
Wyróżniamy osiem rodzajów witamin z grupy B. Wspierają one procesy metaboliczne,
podział komórek oraz funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego. Ponieważ witaminy te są
rozpuszczalne w wodzie i nieodporne na obróbkę termiczną, wielu ludzi cierpi na ich niedobór, ponieważ
spożywamy zbyt wiele przetwarzanych lub gotowanych produktów żywnościowych. Witaminy z grupy B są zawarte w warzywach, owocach, warzywach korzeniowych, orzechach, produktach
pełnoziarnistych, jajach, mięsie i rybach.
Witamina C
Witamina C to ważny przeciwutleniacz. Odgrywa istotną rolę w produkcji kolagenu w tkance łącznej, przez
co wpływa na wzmocnienie skóry, zębów, kości i naczyń krwionośnych. Witamina C wspomaga pobieranie
żelaza ze spożywanych pokarmów. Owoce, jagody, kiełki, warzywa oraz warzywa korzeniowe to powszechne
źródła tej witaminy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O co chodzi z cashbackiem
https://pl.oriflame.com/?store=gosiawasilewska 15% Cashback „kasa wraca” to rabat naliczany od ceny katalogowej, przekazywany na konto Klu...
-
Dołącz do Oriflame – Możliwości Oriflame | Kosmetyki Oriflame | Oriflame Cosmetics System 3 w 1 do pielęgnacji twarzy z technologią so...
-
WSPOMAGANIE ODCHUDZANIA I ZARZĄDZANIE WAGĄ 28 PRZEWODNIK WELLNESS 1. Pomoc w utracie zbędnych kilogramów i utrzymaniu wagi na właściwym po...
Etykiety
- 17 (1)
- Asortyment (3)
- katalog (1)
- Kontakt (2)
- oriflame (1)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dołącz teraz, aby wyglądać świetnie, zarabiać pieniądze i bawić się doskonale!
https://pl.oriflame.com/business-opportunity/become-consultant?potentialSponsor=1959750&fbclid=IwAR0SZ9tnkDiFWILpDu6pS2A6VUFw7FDOybEFaW8k5y35_V7rSitFK1dlAZY&store=1959750