Sponsor Oriflame

Nr sponsora - wpisz 1959750 Zapisz się do zespołu Time to success - do ORIFLAME

Konieczny warunek

Wymagamy ukończenia 16 roku życia oraz zgody rodziców - System Cię odrzuci i zablokuje wpisując wcześniejszy rocznik. Nie wpisuj błędnych danych. To fałszerstwo.



Białka. Cegiełki budujące nasz organizm.

Dołącz do Oriflame – Możliwości Oriflame | Kosmetyki Oriflame | Oriflame Cosmetics

Białka. Cegiełki budujące nasz organizm.

Koktajle i zupy Natural Balance Oriflame dostarczają wysokojakościowych białek z pięciu naturalnych źródeł roślinnych. Dzięki ich zróżnicowaniu produkty zawierają kompletny profil aminokwasów. Brzmi skomplikowanie? Nie martw się – przeczytaj więcej o potędze białek zawartych w naszych fantastycznych produktach!
Białka kompletne i niekompletneBiałka kompletne zawierają wszystkie aminokwasy egzogenne. Występują przede wszystkim w produktach pochodzenia zwierzęcego: mięsie, jajkach, mleku. Białkom z pojedynczego źródła roślinnego może brakować jednego lub więcej aminokwasów egzogennych, ale dieta łącząca warzywa, produkty pełnoziarniste, strączkowe i orzechy dostarcza ich wszystkich. Wraz z błonnikiem, nienasyconymi kwasami tłuszczowymi oraz witaminami i składnikami mineralnymi wpływają one korzystnie na zdrowie człowieka. Białka roślinne oraz pochodzące z mleka i jajek są także lepszym wyborem z punktu widzenia zrównoważonego rozwoju, ponieważ do ich wytworzenia potrzeba mniej energii, wody i powierzchni uprawnych niż do produkcji mięsa. Coraz więcej badaczy i instytucji naukowych, takich jak Harwardzka Szkoła Zdrowia, wskazuje, że białka czerpane z diety opartej na roślinach są zdrowsze w dłuższej perspektywie czasu.  
________________________
Poniżej przedstawiamy pięć roślinnych źródeł białek, które w różnych połączeniach występują w produktach Wellness by Oriflame. Wybrano je starannie pod kątem zapewnienia kompletnego profilu aminokwasów. Dostarczają błonnika i mikroelementów oraz pozwalają zachować uczucie sytości na długi czas. 
Białko z ziemniaków
Białko z ziemniaków cechuje się wysoką zawartością aminokwasów egzogennych w odpowiednich proporcjach. Spośród białek roślinnych izolat tego białka otrzymał najwyższą ocenę wartości odżywczej, opartą na łatwości trawienia i przyswajania zawartych w nim aminokwasów przez organizm człowieka (PDCAAS – patrz poniżej). 
Białko z groszku
Białko z groszku zapewnia uczucie sytości na dłużej niż wiele innych białek. Po jego spożyciu ludzie zjadają mniejsze posiłki.                                                      Charakteryzuje się niską alergogennością.  

Białko sojowe
Białko sojowe zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne; jest porównywalne z białkami zwierzęcymi takimi jak pochodzące z mleka i wołowiny. Produkty sojowe, zazwyczaj stosowane jako zamienniki mniej zdrowej żywności w rodzaju czerwonego mięsa, wpływają korzystnie na kondycję serca i naczyń krwionośnych. Co więcej, zawierają dużo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika i mikroelementów, natomiast mało tłuszczów nasyconych. Soja ma w swoim składzie także fitoestrogeny, którym przypisuje się działanie zdrowotne.  

Białko z jajkaJajka zawierają białko kompletne oraz różne witaminy i składniki mineralne. Większość protein znajduje się w białku jajka, natomiast żółtko kryje w sobie witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, cholinę i tłuszcz. Jajko należy do nielicznych produktów żywnościowych, z których możemy czerpać naturalną witaminę D. Koktajle Natural Balance zawierają jajka od kur karmionych siemieniem lnianym, cechującym się optymalnymi proporcjami omega-3 i 6. 

Białko serwatkowe (z mleka)
Spośród wszystkich protein białko serwatkowe wyróżnia się największym potencjałem biologicznym, co oznacza, że organizm przyswaja je szybko i wykorzystuje jako paliwo dla mięśni oraz do syntezy protein. Białko to jest cenione także ze względu na niską alergogenność. 
_____________________
PDCAAS – wskaźnik jakości białka 

Skorygowany wskaźnik strawności aminokwasów białek (PDCAAS) to metoda służąca ocenie jakości białek pochodzących z różnych źródeł na skali od 0 do 1 w oparciu o zapotrzebowanie ludzkiego organizmu na aminokwasy i zdolność do ich strawienia. Amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) i Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa/Światowa Organizacja Zdrowia (FAO/WHO) przyjęły PDCAAS jako preferowany sposób szacowania jakości białka. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dołącz teraz, aby wyglądać świetnie, zarabiać pieniądze i bawić się doskonale!
https://pl.oriflame.com/business-opportunity/become-consultant?potentialSponsor=1959750&fbclid=IwAR0SZ9tnkDiFWILpDu6pS2A6VUFw7FDOybEFaW8k5y35_V7rSitFK1dlAZY&store=1959750

O co chodzi z cashbackiem

https://pl.oriflame.com/?store=gosiawasilewska   15% Cashback „kasa wraca” to rabat naliczany od ceny katalogowej, przekazywany na konto Klu...

Etykiety

Obserwatorzy