Białka. Cegiełki budujące nasz organizm.
Koktajle i zupy Natural Balance Oriflame dostarczają wysokojakościowych białek z pięciu naturalnych źródeł roślinnych. Dzięki ich zróżnicowaniu produkty zawierają kompletny profil aminokwasów. Brzmi skomplikowanie? Nie martw się – przeczytaj więcej o potędze białek zawartych w naszych fantastycznych produktach!
________________________
Poniżej przedstawiamy pięć roślinnych źródeł białek, które w różnych połączeniach występują w produktach Wellness by Oriflame. Wybrano je starannie pod kątem zapewnienia kompletnego profilu aminokwasów. Dostarczają błonnika i mikroelementów oraz pozwalają zachować uczucie sytości na długi czas.
Białko z ziemniaków cechuje się wysoką zawartością aminokwasów egzogennych w odpowiednich proporcjach. Spośród białek roślinnych izolat tego białka otrzymał najwyższą ocenę wartości odżywczej, opartą na łatwości trawienia i przyswajania zawartych w nim aminokwasów przez organizm człowieka (PDCAAS – patrz poniżej).
Białko z groszku
Białko z groszku zapewnia uczucie sytości na dłużej niż wiele innych białek. Po jego spożyciu ludzie zjadają mniejsze posiłki. Charakteryzuje się niską alergogennością.
Białko sojowe
Białko sojowe zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne; jest porównywalne z białkami zwierzęcymi takimi jak pochodzące z mleka i wołowiny. Produkty sojowe, zazwyczaj stosowane jako zamienniki mniej zdrowej żywności w rodzaju czerwonego mięsa, wpływają korzystnie na kondycję serca i naczyń krwionośnych. Co więcej, zawierają dużo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika i mikroelementów, natomiast mało tłuszczów nasyconych. Soja ma w swoim składzie także fitoestrogeny, którym przypisuje się działanie zdrowotne.
Białko z jajkaJajka zawierają białko kompletne oraz różne witaminy i składniki mineralne. Większość protein znajduje się w białku jajka, natomiast żółtko kryje w sobie witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, cholinę i tłuszcz. Jajko należy do nielicznych produktów żywnościowych, z których możemy czerpać naturalną witaminę D. Koktajle Natural Balance zawierają jajka od kur karmionych siemieniem lnianym, cechującym się optymalnymi proporcjami omega-3 i 6.
Białko sojowe
Białko sojowe zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne; jest porównywalne z białkami zwierzęcymi takimi jak pochodzące z mleka i wołowiny. Produkty sojowe, zazwyczaj stosowane jako zamienniki mniej zdrowej żywności w rodzaju czerwonego mięsa, wpływają korzystnie na kondycję serca i naczyń krwionośnych. Co więcej, zawierają dużo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika i mikroelementów, natomiast mało tłuszczów nasyconych. Soja ma w swoim składzie także fitoestrogeny, którym przypisuje się działanie zdrowotne.
Białko serwatkowe (z mleka)
Spośród wszystkich protein białko serwatkowe wyróżnia się największym potencjałem biologicznym, co oznacza, że organizm przyswaja je szybko i wykorzystuje jako paliwo dla mięśni oraz do syntezy protein. Białko to jest cenione także ze względu na niską alergogenność.
Spośród wszystkich protein białko serwatkowe wyróżnia się największym potencjałem biologicznym, co oznacza, że organizm przyswaja je szybko i wykorzystuje jako paliwo dla mięśni oraz do syntezy protein. Białko to jest cenione także ze względu na niską alergogenność.
PDCAAS – wskaźnik jakości białka
Skorygowany wskaźnik strawności aminokwasów białek (PDCAAS) to metoda służąca ocenie jakości białek pochodzących z różnych źródeł na skali od 0 do 1 w oparciu o zapotrzebowanie ludzkiego organizmu na aminokwasy i zdolność do ich strawienia. Amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) i Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa/Światowa Organizacja Zdrowia (FAO/WHO) przyjęły PDCAAS jako preferowany sposób szacowania jakości białka.
Skorygowany wskaźnik strawności aminokwasów białek (PDCAAS) to metoda służąca ocenie jakości białek pochodzących z różnych źródeł na skali od 0 do 1 w oparciu o zapotrzebowanie ludzkiego organizmu na aminokwasy i zdolność do ich strawienia. Amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) i Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa/Światowa Organizacja Zdrowia (FAO/WHO) przyjęły PDCAAS jako preferowany sposób szacowania jakości białka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dołącz teraz, aby wyglądać świetnie, zarabiać pieniądze i bawić się doskonale!
https://pl.oriflame.com/business-opportunity/become-consultant?potentialSponsor=1959750&fbclid=IwAR0SZ9tnkDiFWILpDu6pS2A6VUFw7FDOybEFaW8k5y35_V7rSitFK1dlAZY&store=1959750